Idealny partner w gotowaniu

Moda na zdrowie i ekologię na stałe wpisała się w nasze życie. Szukamy  więc sposobów na szybkie przygotowanie posiłku, które będzie stanowić alternatywę dla smażonych i tłustych potraw. Dlatego coraz większą popularność w naszych kuchniach zyskują  m.in. naczynia ze szkła żaroodpornego.

 

Szklane naczynia żaroodporne posiadają właściwości, które chronią potrawę przed utratą cennych mikroelementów oraz pozwalają zachować ich naturalny smak i aromat.  Ich dodatkowym atutem jest również znaczne zmniejszenie kaloryczności przygotowywanych potraw, ponieważ  gotowanie w szkle właściwie nie wymaga używania tłuszczu.  Naczynia te nie tylko zapewnią doskonałe efekty kulinarne, ale też ograniczą  czas, który spędzamy w kuchni.

Przy wyborze odpowiednich naczyń żaroodpornych musimy jednak zwrócić uwagę na ich odporność na wysoką temperaturę oraz uszkodzenia.

termisil_3_600

termisil_4_600

 

 

 

 

 

Salaterka TERMISIL fi 26 cm

 

 

Bardzo wysoką odpornością termiczną oraz mechaniczną charakteryzują się produkty marki TERMISIL wykonane ze szkła żaroodpornego boro-krzemowego. Naczynia te bez obaw mogą być używane w temperaturze od od -50 do +500°C.  Możemy wstawić naczynie do piekarnika jak i do zamrażarki nie martwiąc się o to, że pęknie, jak może zdarzyć się w przypadku zwykłego szkła sodowego. Produkty te nie mają wpływu na smak ani zapach przechowywanej w nich żywności, są bezpieczne i zdrowe – również dla alergików.

Dużą ich zaletą jest również odporność na zarysowania i matowienie w zmywarkach. Dodatkowym atutem naczyń TERMISIL jest ich niepowtarzalny design, dzięki czemu produkty te, oprócz swojej funkcjonalności, posiadają niepowtarzalny charakter i styl, znajdując uznanie w ponad 50 krajach na całym świecie.
Klienci docenili jakość oraz oryginalne wzornictwo produktów TERMISIL nagradzając je tytułem Dobra Marka 2015.


termisil_1_smart_cooking_600  

termisil_2_200_01

 

 

 

 

 

 

Naczynie TERMISIL 5,8 L w wersji NON-STICK

 

 

Producentem naczyń jest TERMISIL Huta Szkła Wołomin S.A. W ofercie której znajdziemy naczynia do pieczenia o różnych kształtach oraz wielkościach, szklanki, filiżanki, dzbanki, salaterki i wiele innych.
    
Spółka łączy ponad 100-letnią tradycję z nowoczesnymi technologiami produkcji. Dzięki inwestycjom w nową linię produkcyjną oraz najnowocześniejszym urządzeniom do przygotowywania form,  stała się jednym z trzech europejskich producentów szkła boro-krzemowego (żaroodpornego) i jedynym zakładem tego typu w kraju.  Naczynia  wytwarzane w hucie są  produkowane według autorskiej technologii  opracowanej w trakcie wieloletniej działalności spółki.
    

Huta nieustannie się rozwija, wzbogacając swoją ofertę o innowacje w dziedzinie szkła użytkowego. Przykładem jest stworzenie systemu Grill&Drop®, dzięki któremu nasze potrawy nie przywierają do naczynia oraz  są odpowiednio nawilżone. Efekt ten został osiągnięty dzięki zastosowaniu na dnie naczynia  ryflowania, dzięki któremu potrawy do niego nie przywierają oraz  naniesieniu na pokrywę specjalnie zaprojektowanych równomiernie rozłożonych szklanych kropli, które powodują, iż parująca woda wymusza termo-obieg i zapobiega wysuszeniu potrawy. Co więcej wprowadzono do sprzedaży nowość: naczynia wyposażone w system NON-STICK, który wywodzi się z patentu Grill&Drop® i zapobiega przywieraniu potraw do dna naczynia (zdjęcie produktu powyżej). 

Naczynia oferowane przez hutę TERMISIL posiadają również wartość dodaną – są wytwarzane przez spółkę, której kapitał jest w 100% polski.

Więcej na:
http://termisil.com
Zapraszamy również do sklepu online: http://www.sklep-termisil.pl/

 

oprac.mb

----------------------------------------------------------------

termisil_200 Szkło TERMISIL charakteryzuje:
- Własna technologia produkcji.
- Większa odporność na urazy mechaniczne i wysokie temperatury.
- Podwyższone właściwości chemiczne - nie wydziela alkalii – nie wchodzi w reakcję z zawartością, która znajduje się w wyrobie.
- Jest szkłem ekologicznym, nadaje się w 100%. do powtórnego przerobu.

 

 

Szkło boro-krzemowe produkowane jest w zaledwie kilku miejscach w Europie. Charakteryzuje się odpornością na wiele czynników fizykochemicznych i mechanicznych (nie wchodzi w żadne reakcje z żywnością, nie rysuje się). Dzięki swoim właściwościom znajduje coraz szersze zastosowanie w różnych dziedzinach m.in. w przemyśle AGD, laboratoryjnym, chemicznym, oświetleniowym, medycznym itp.

Tagi:
Oceń artykuł:
zobacz ranking »
56%
44%
Copyright © ForumBiznesu.pl 2012-2016 - Design & Engine - portale internetowe - FineCMS.pl
Korzystanie z witryny forumbiznesu.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.