Branża Spożywcza

Rozmowa z dr. Mirosławem Angielczykiem, właścicielem przedsiębiorstwa zielarskiego „Dary Natury” oraz firmy agroturystycznej „Ziołowy Zakątek” i Podlaskiego Ziołowego Ogrodu Botanicznego – jedynego prywatnego ogrodu botanicznego w Polsce.
Boże Narodzenie już za miesiąc. Ozdobami świątecznego stołu będą także potrawy oraz słodkie wypieki. Dzięki nim możemy w pełni poczuć świąteczny nastrój.
Rozmowa z Jarosławem Rozmusem, Prezesem Zarządu EkaMedica Sp. z o.o. Sp. k.
Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek jest jednym z największych polskich producentów sera żółtego. Specjalizuje się w wytwarzaniu serów szlachetnych, wprowadzając na polski rynek nowe gatunki. W 2016 r. wyprodukowała ponad 22 tys. ton serów typu holenderskiego i szwajcarskiego
Przedsiębiorstwo Przemysłu Spirytusowego w Raciborzu kontynuuje bogate tradycje tej branży w mieście, sięgające XIX wieku. Po II wojnie światowej na bazie gorzelni Schlesingerów, utworzono zakłady spirytusowe, które następnie zostały włączone do zrzeszenia POLMOS.
Firma DEGA SA jest obecna na rynku spożywczym od 1992 roku. – Mimo upływającego czasu, mamy świadomość od jak wielu już lat nasze produkty goszczą na stołach konsumentów – mówi Emilia Modlińska, Prezes Zarządu Spółki.
MLEKOVITA, najcenniejsza marka w produkcyjnym sektorze polskiej gospodarki i Lider Polskiego Mleczarstwa otrzymała prestiżowy Certyfikat Wiarygodności Biznesowej, przyznawany przez Bisnode Dun&Bradstreet Polska.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Małgorzaty Kuś jest rodzinnym zakładem produkcyjnym o wielopokoleniowej tradycji wędliniarskiej. Przedsiębiorstwo zostało dwukrotnie nagrodzone tytułem „Dobra Marka 2014 i 2015 – Jakość, Zaufanie, Renoma”.
Copyright © ForumBiznesu.pl 2012-2018 - Design & Engine - portale internetowe - FineCMS.pl
Korzystanie z witryny forumbiznesu.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.