Potwierdzona najwyższa jakość

Warmińskie Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. w Kwidzynie, są jednym z większych w kraju producentów w sektorze warzyw mrożonych i konserwowych. W tegorocznej edycji programu Najwyższa Jakość Quality International spółka uzyskała tytuł Laureata oraz Srebrne Godło w kategorii QI Product. Zgłoszeniu podlegały:   groch zamrożony niekalibrowany - klasa extra , fasola żółta zamrożona - klasa I oraz bób konserwowy p. 400g.


Zakład usytuowany jest w odległości 90 km od portów morskich (Gdańsk/Gdynia) oraz 20 km od głównej autostrady łączącej Północ z Południem Europy. Pierwszy Zakład w Kwidzynie powstał w 1934 roku i produkowano wyłącznie warzywa konserwowe. Na jego bazie po II Wojnie Światowej powstała firma państwowa pod nazwą Warmińskie Zakłady Przemysłu Owocowo-Warzywnego, która kontynuowała produkcję warzyw konserwowych, a w 1994 roku Zakład rozszerzyły swoją ofertę o warzywa mrożone. W 1995 roku Spółka została sprywatyzowana i w takiej formie działa do dnia dzisiejszego.


Zakład w Kwidzynie zlokalizowany jest w regionie Dolnej Wisły (Północna Polska). Występują tu żyzne tereny oraz łagodny klimat – szczególnie istotne dla prawidłowego rozwoju upraw warzyw i owoców. W trakcie wieloletniego funkcjonowania Zakład miały istotny wpływ na kulturę agrarną uprawy warzyw. W przeszłości jak i obecnie całość produkcji opiera się o polskie warzywa, a znacząca większość pochodzi z pól okolicznych plantatorów.


Firma prowadzi swoją działalność specjalizując się w produkcji warzyw mrożonych i konserwowych. Firma jest niekwestionowanym liderem w Polsce w przetwórstwie grochu zielonego oferowanego w postaci zamrożonej jak i groszku konserwowego.


wzpow_bb_400g_1417_01

 

W zakresie produkcji warzyw głównymi grupami produktowymi są: groszek zielony, fasola szparagowa (zielona, żółta, płaskostrąkowa i flageolet), kukurydza, brokuł, kalafior, warzywa cebulowe oraz warzywa okopowe. Zakład jest również producentem warzyw mrożonych z przeznaczeniem do produkcji żywności dla dzieci i niemowląt.

 

wzpow_fasola_ta_sm1_734_02

Warzywa te są poddane rygorystycznym wymogom w zakresie kontroli upraw jak i procesom przetwarzania. Kontrolowane są między innymi pozostałości środków ochrony roślin, azotanów i azotynów oraz metali ciężkich. Do produkcji żywności z przeznaczeniem dla dzieci i niemowląt wybierane są wyłącznie pola uprawne  spełniające szczególne wymagania a cały proces wegetacji roślin przebiega pod stałym nadzorem wyspecjalizowanych służb.


wzpow_groch_2169_03

 

W celu zapewnienia wysokiej jakości produktów, firma wprowadziła systemy Zarządzania Jakością  HACCP, ISO, BRC, IFS oraz KOSHER.


Firma jest rozpoznawana na rynkach międzynarodowych jako znany eksporter warzyw mrożonych zarówno pod marką „Kwidzyn” jak również w markach własnych. Od wielu lat współpracuje z wieloma „sieciami międzynarodowych supermarketów” w kraju i za granicą. Największymi odbiorcami są kraje stawiające najwyższe wymagania jakościowe w stosunku do żywności jak kraje z  Ameryki Północnej i Europy Zachodniej. Produkty oferowane przez spółkę znajdują również uznanie wśród nabywców z Azji oraz Afryki.


 

W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt pod wskazanym poniżej numerem telefonu jak również zapraszamy do odwiedzenia naszej strony WWW.warzywakwidzyn.pl


wzpow_logo_kwidzyn_159_01

Oceń artykuł:
zobacz ranking »
53%
47%
Autor
Zaloguj się i komentuj pod swoim nickiem, jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
Treść
Obrazek
Podaj kod
 
Copyright © ForumBiznesu.pl 2012-2018 - Design & Engine - portale internetowe - FineCMS.pl
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.