Polskie, ekologiczne przetwory

Troska o zdrowie i środowisko naturalne to idea, która przyświeca producentowi marki RUNOLAND.  Dewizą firmy jest nie tylko dbałość o wspaniały smak przetworów, ale również o kondycję swoich klientów. Dlatego w tych produktach nie znajdziemy środków konserwujących, wzmacniaczy smaku czy spulchniaczy.

 

runoland_produkty_2_800

 

 

RUNOLAND jest polską marką zarówno tradycyjnych jak i ekologicznych przetworów, do produkcji których wykorzystywane są owoce, warzywa i grzyby leśne pochodzące z chemicznie czystych terenów borów dolnośląskich.

Celem marki jest dbałość, o to aby z otrzymanych surowców wydobyć maksimum naturalnego smaku i aromatu, bez barwników i wzmacniaczy. Dokładnie tak, jak robiły to nasze babcie przyrządzając własne przetwory.

W asortymencie RUNOLAND znajdziemy m.in: produkty ekologiczne (grzyby leśne - marynowane i suszone, przetwory owocowe i warzywne), mrożone (owoce, warzywa i grzyby leśne) oraz garmażeryjne (gotowe farsze i nadzienia owocowe).

 

 

Najważniejszy jest produkt
Podstawą przetworów marki są surowce, z które pozyskiwane są z certyfikowanych i ekologicznie czystych gospodarstw rolnych, zlokalizowanych z dala od skupisk ludzkich i przemysłu.  
Dostarczany przez rolników produkt ma znaczący wpływ na jakość i smak poszczególnych przetworów, dlatego bardzo ważna jest również jakość bazowych owoców, warzyw i grzybów. Właściciele RUNOLAND współpracują z najlepszymi dystrybutorami – z osobami którym ufają i znają od lat.  Daje to pewność, iż  surowiec, którego używają jest najwyższej klasy.

Oryginalne receptury
RUNOLAND kładzie bardzo duży nacisk na oryginalność i wyjątkowość stosowanych receptur. Przetwory produkowane są zgodnie z tradycyjnymi, przekazywanymi z pokolenia na pokolenie przepisami. A dzięki wysokiej zawartości owoców i warzyw w swoim składzie mają niezapomniany smak i aromat. Dodatkowo gotowa żywność poddawana jest minimalnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowuje  wysoką jakość i jest bogata w witaminy.

Najwyższa jakość i edukacja
W RUNOLAND bardzo dużą wagę przywiązuje się do jakości finalnego produktu. W specjalnie uruchomionym przyzakładowym laboratorium kontroli poddawane są zarówno dostarczone surowce, jak również gotowe przetwory. Dodatkowo duża część analiz jest zlecana certyfikowanym placówką zewnętrznym. Wszystko po to, aby klienci otrzymywali pełnowartościowe i zdrowe produkty.


runoland_zaklad_1849

Zakład Produkcyjny RUNOLAND, Góra woj. dolnosląskie

 

Dodatkowo firma realizuje misję edukacyjną, często zapraszając do swojego zakładu grupy przedszkolne. Podczas tych spotkań pracownicy i właściciele RUNOLAND starają się zaszczepić w najmłodszych idee dbałości o środowisko i zdrowie. Przekazują również praktyczną wiedzę dotyczącą kwestii składu produktów spożywczych i radzą m.in. na co zwracać uwagę podczas codziennych zakupów.

Kapituła 8. edycji ogólnopolskiego plebiscytu Dobra Marka 2017 – Jakość, Zaufanie, Renoma doceniła produkty RUNOLAND  przyznając im Godło „Dobra Marka 2017” w kategorii Polskie Marki: Przetwory ekologiczne.

Wyroby marki dostępne są nie tylko w Polsce, ale również poza naszymi granicami m.in. w: Australii, Kanadzie, USA, Korei Południowej, Serbii, Gruzji i wielu krajach UE.

Więcej o RUNOLAND: www.runoland.pl


*****

 

runoland_453


RUNOLAND Sp. z o. o. - Sp. J.  jest firmą rodzinną, powstałą w 1992 r. Zakład produkcyjny  mieści się w mieście Góra, w województwie dolnośląskim.
Procesy produkcji w firmie są wsparte wdrożonymi systemami jakości: HACCP, ISO, IFS oraz Certyfikatami ekologicznymi.

Pomysłodawcą marki jest Bogusław Leśniewski, który przez pierwsze lata sam ją rozwijał, obecnie pomaga mu syn Przemysław wraz z żoną.

Oceń artykuł:
zobacz ranking »
53%
47%
Copyright © ForumBiznesu.pl 2012-2017 - Design & Engine - portale internetowe - FineCMS.pl
Korzystanie z witryny forumbiznesu.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.