„KŁOS” – jakość, zaufanie, renoma

dm_2015_small_236_01

 

„KŁOS” to jedna z największych i najprężniej rozwijających się nowoczesnych piekarni i ciastkarni w województwie śląskim. To rodzinna firma rzemieślnicza, działająca nieprzerwanie od 1990 roku. Marian Kurzyca, obecnie wraz z synami – Tomaszem i Mariuszem, tworzy markę, dbając o najwyższą jakość produktów i zadowolenie Klientów.

 

 

Obecnie „KŁOS” stanowi 8 zakładów produkcyjnych oraz 53 sklepy firmowe zlokalizowane m.in. w: Katowicach, Tychach, Chorzowie, Sosnowcu, Bytomiu i Żorach. Firma zatrudnia ponad 250 pracowników, a jej chlubą jest 8 lokali działających 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobę. Znajomość branży piekarniczo-cukierniczej oraz ciągłe pogłębianie wiedzy w tej dziedzinie pozwala firmie na poszerzenie swojej działalności o nowocześnie zaprojektowane cukiernio-kawiarnie, gdzie o każdej porze dnia i nocy serwowane są ciasteczka, desery, desery lodowe oraz aromatyczna kawa. Nowym trendem jest aranżowanie sklepów piekarniczych tak, by na oczach Klientów, czyli „za szybą”, produkować pieczywo od A do Z, od zaczątku po finalny wypiek.

 

  kos13_745

– Stale rozwijamy i poszerzamy naszą ofertę o nowe wyroby, korzystając przy ich produkcji z nowoczesnych technologii i innowacyjnych rozwiązań – mówi Marian Kurzyca, i dodaje: – Pomimo korzystania z coraz bardziej zaawansowanego parku maszynowego i rozwiązań technologicznych, nasze wypieki nadal oparte są na tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Cechą, która wyróżnia nasze produkty na tle konkurencji, jest bardzo wysoka jakość. Wieloletnie doświadczenie w branży piekarniczej oraz ciągłe pogłębianie wiedzy z zakresu piekarstwa i ciastkarstwa pozwala naszemu zespołowi na dostosowanie produkcji do zmieniających się upodobań i oczekiwań naszych Klientów.

 

„KŁOS” obecnie w ofercie posiada 35 gatunków chleba, w tym jedyny w swoim rodzaju „Chleb wiejski” oraz – kwintesencję sztuki piekarniczej – „Chleb razowy z Kłosa”. Oferowane wyroby produkowane są z najlepszej jakości składników, bez polepszaczy, konserwantów oraz wyłącznie według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. „Kłos” to również duży wybór ciast, ciasteczek, deserów, a w szczególności tortów. – Cukiernictwo jest naszą pasją. Rozwijamy ją, stale poszerzając naszą ofertę o nowy asortyment, korzystając przy jego produkcji z nowoczesnych technologii i innowacyjnych rozwiązań – dodaje M. Kurzyca.

 

20131014_model_piekania_wiz_c_01_804

Dowodem dbania o najwyższą jakość firmy oraz jej prężnego rozwoju jest rozpoczęta w 2013 roku inwestycja, polegająca na budowie nowego, nowoczesnego zakładu produkcyjnego spełniającego najwyższe standardy. Inwestycja była podyktowana z jednej strony poprawą warunków pracy osób zatrudnionych, a z drugiej stworzeniem nowych miejsc pracy. Nowa inwestycja pozwoli na poszerzenie oferty handlowej oraz dotarcie do szerszego grona Klientów, a także zaowocuje w konsekwencji jeszcze bardziej konkurencyjną ofertą rynkową.

 

Firma w kontaktach z partnerami, kontrahentami, pracownikami, a przede wszystkim Klientami kieruje się etyką biznesu, a aspekt społeczny i ekologiczny przyświeca wszystkim jej działaniom.

Tagi: Polska,Piekarnie,
Oceń artykuł:
zobacz ranking »
65%
35%
Komentarze (4)
Autor
Zaloguj się i komentuj pod swoim nickiem, jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
Treść
Obrazek
Podaj kod
 
pani domu
2015-04-24(12:40:59)
W naszym regionie nie ma lepszych produktów niż pieczywo od KŁOSA - gorąco polecam

Kujawianka
2015-03-11(14:49:17)
Właśnie zajadam sobie chleb razowy waszej produkcji. Walory smakowe niepowtarzalne,gratulacje

Jan
2015-02-25(15:32:49)
dobre, tradycyjne pieczywo.

Katowiczanka
2015-02-25(13:52:23)
Bez wątpienia numer 1 wśród piekarni na Śląsku! Polecam!

Copyright © ForumBiznesu.pl 2012-2018 - Design & Engine - portale internetowe - FineCMS.pl
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.