Nowoczesna technologia i tradycyjna jakość

Nowoczesna technologia i tradycyjna jakość

Polskie Zakłady Zbożowe „PZZ” w Krakowie S.A. są producentem mąki pszennej. Produkcja odbywa się w nowoczesnym zakładzie – Młynie św. Marcina uruchomionym 2 lata temu.

Przedsiębiorstwo zdobyło tytuł Laureata i Srebrne Godło w 14. edycji Programu Najwyższa Jakość Quality International za swoje przetwory zbożowe: mąki dla firm przemysłowych, piekarniczych i cukierniczych, mąki i kaszę mannę dla odbiorców hurtowych i detalicznych.

Rozmowa z Lucyną Jędrzejczyk Prezesem Zarządu Dyrektorem Naczelnym Polskich Zakładów Zbożowych"PZZ" w Krakowie SA
 

Czym dla Państwa jest wyróżnienie Najwyższa Jakość Quality International i w jaki sposób w obecnej sytuacji realizowana jest polityka zapewnienia jakości? Jak rozumieją Państwo kwestie bezpieczeństwa w odniesieniu do Państwa działalności?

Jest dla nas potwierdzeniem konsekwentnie od wielu lat realizowanej strategii. Firma cały czas się rozwija, a wraz z jej rozwojem rośnie liczba klientów którzy nam zaufali. Inwestujemy w najlepsze rozwiązania technologiczne. Nasz nowy zakład należy do najnowocześniejszych tego typu obiektów w Europie. Jakość i bezpieczeństwo produktów to dla nas priorytety, bez których rozwój sprzedaży byłby niemożliwy. Nasi klienci oczekują od nas produktu wysokiej jakości, w pełni bezpiecznego.



W każdej firmie, instytucji największą wartością jest człowiek. W jaki sposób realizowane są zasady koncepcji CSR-u?

Spółka rozwija się w sposób zrównoważony.  U nas wartością i najważniejszym zasobem są Pracownicy. Sukces Firmy to efekt pracy zespołowej, każdego pracownika, niezależnie od piastowanego stanowiska. Jesteśmy laureatem konkursu Pracodawca Organizator Pracy Bezpiecznej. Inwestując w rozwiązania technologiczne kierujemy się aspektem niskiego zużycia energii. Współpracujemy z lokalną społecznością. Wspieramy różne instytucje pomagające innym ludziom.

Jakie cechy musi posiadać dobra mąka?

Produkcja mąki obecnie to proces skomplikowany. Dobra mąka to taka, która spełnia oczekiwania klientów. Nieważne, czy to w domowej kuchni, czy w przemysłowym zakładzie spożywczym. Produkt uzyskiwany z naszej mąki musi satysfakcjonować klienta, jeśli się tak nie dzieje, klient szuka konkurencyjnego wyrobu.

Jakie cele stawiają sobie Państwo na najbliższe miesiące?

Wsłuchując się w oczekiwania naszych klientów, planujemy dalsze zrównoważone  działania rozwijające przedsiębiorstwo. Teraz są one w przygotowywaniu. O czasie ich realizacji zadecyduje to, kiedy świat poradzi sobie z obecną kryzysową sytuacją.

Rozmawiała Maria Leżucha

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.